fbpx

Cat timp se ia magneziu cu B6? Intrebari si recomandari

Click pe meniu. Avem pentru tine peste 100 de suplimente alimentare si cosmetice!

Este normal ca la inceputul unei astfel de cure sa te interesezi cat timp se ia magneziu cu B6 insa raspunsul nu este atat de simplu cum ar putea parea la prima vedere. Aceasta pentru ca exista o serie de aspecte care trebuie avute in vedere si in functie de care durata curei poate fi mai lunga sau mai scurta.

Asadar raspunsul difera de la caz la caz iar cel mai in masura sa iti spuna cat timp se ia magneziu cu B6 in situatia ta sau a copilului tau este medicul pe care trebuie sa-l consulti inainte de a incepe o astfel de cura si care trebuie sa-ti confirme ca ai intr-adevar nevoie.  

Ar fi stupid totusi sa incheiam aici articolul nostru fara sa-ti spunem mare lucru, asa ca vom continua oferindu-ti niste repere pentru a-ti face o idee despre cat timp se ia magneziu cu B6 raportat la cazul tau sau al persoanei pentru care cauti aceasta informatie.

Ce trebuie sa stii inainte sa intrebi „cat timp se ia magneziu cu B6?”

Magneziu cu B6 constituie o combinatie intalnita in multe suplimente alimentare fiind vorba de doi nutrienti esentiali din categorii diferite, dar care actioneaza sinergic in organism. Asadar este mai eficient sa iei un supliment pe baza de magneziu cu B6, decat unul simplu doar cu magneziu sau cu vitamina respectiva.

Administrarea unui astfel de supliment este necesara in anumite conditii, de natura carora depinde si cat timp se ia magneziu cu B6. In primul rand, daca exista in organism un deficit de magneziu, de vitamina B6 sau de ambele elemente nutritive, evident ca aceste poate fi completat cu astfel de supliment, in paralel cu o alimentatie care sa contina la randul sau acesti nutrienti.

In conditii de stres prelungit mai este recomandat sa iei magneziu cu B6 pentru ca resursele organismului se epuizeaza mai rapid.

Daca faci sport de performanta sau prestezi frecvent activitati fizice intense, ai nevoie de un aport suplimentar de magneziu cu B6, iar o cantitate mai mare din acesti nutrienti se impune si in cazul femeilor gravide sau aflate in perioada de alaptare.

Indiferent de cat timp se ia magneziu cu B6, in conditiile in care se respecta recomandarile medicului privind administrarea, beneficiile unui astfel de supliment sunt urmatoarele.

  • Reducerea oboselii si cresterea nivelului de energie;
  • Imbunatatirea functiilor sistemului nervos si a starii de spirit;
  • Reglarea tensiunii arteriale si reducerea riscului cardiovascular;
  • Imbunatatirea calitatii somnului;
  • Reducerea simptomelor specifice sindromului premenstrual.

Factori de care depinde cat timp se ia magneziu cu B6

O cura cu magneziu cu B6 dureaza de regula intre cateva saptamani si 3 luni insa poate fi prelungita si pe termen mai lung cu doze de intretinere a nivelului optim  de nutrienti. Durata variaza in functie de mai multe aspecte, dupa cum urmeaza:

Cauza

Principalul element in functie de care se stabileste cat timp se ia magneziu cu B6 este cauza care determina cura.

Astfel, daca vorbim de un deficit temporar pe fondul unei perioade de stres sau a unei alimentatii dezechilibrate, tratamentul este de obicei de scurta durata, pana se restabileste nivelul optim de magneziu si vitamina B6. In schimb, in cazul unor afectiuni cronice asociate si cu deficitul acestor nutrienti, cura este mai lunga si se prelungeste atat cat este nevoie.

Severitatea deficitului nutritional

Un alt aspect in functie de care se stabileste cat timp se ia magneziu cu B6 este si severitatea deficitului nutritional. Evident ca in cazul unui deficit mai sever se impune un tratament mai indelungat pentru ca nu se pot administra doze mari astfel incat carentele sa dispara mai rapid.

Raspunsul individual la tratament

Organismul fiecaruia din noi este unic, avand anumite particularitati specifice, si astfel se explica de ce unele persoane reactioneaza in mod diferit la anumite tratamente printre care si curele de magneziu cu B6. De aceea, si de raspunsul individual la tratament depinde cat timp se ia magneziu cu B6, dat fiind ca unii pot asimila nutrientii mai usor, in timp ce in cazul altora absorbtia e mai lenta.

Varsta si sexul

Alti factori in functie de care se stabileste cat timp se ia magneziu cu B6 sunt varsta si sexul. In cazul copiilor poate fi vorba de o perioada mai scurta in comparatie cu adultii, pentru ca nevoile nutritionale sunt mai usor de satisfacut. In ceea ce priveste sexul, femeile pot necesita o cura mai indelungata in perioada sarcinii si a instalarii menopauzei.

Alte aspecte de luat in seama in curele cu magneziu cu B6

In afara de cat timp se ia magneziu cu B6 exista si alte detalii pe care este bine sa le stii inainte de a incepe un astfel de tratament. Asadar, dupa ce am lamurit aspectele referitoare la „cat timp se ia magneziu cu B6”, vom raspunde si la alte intrebari importante legate de aceasta cura.

In ce moment al zilei e cel mai bine sa se ia magneziu cu B6

Suplimentele cu magneziu si B6 pot fi luate in orice moment al zilei, in functie de necesitati. De exemplu pentru sustinerea efortului in timpul activitatilor fizice se recomanda administrarea inainte pe parcursul si la finalul acestor activitati, in timp ce pentru imbunatatirea calitatii somnului, cel mai potrivit moment este seara.

Ce se intampla daca se depaseste doza recomandata

Daca ai luat din greseala doua doze de supliment de magneziu cu B6 intr-o singura zi sau ai calculat gresit si ai folosit o cantitate mai mare, nu se intampla nimic atat timp cat nu repeti greseala zilnic sau de mai multe ori pe zi. In caz contrar, excesul de magneziu poate avea efect laxativ iar o cantitate prea mare de vitamina B6 poate cauza probleme neurologice.

Se poate opri administrarea mai devreme de magneziu cu B6?

Cu toate ca este bine sa tii cont de recomandarile medicului in legatura cu cat timp se ia magneziu cu B6, cura poate fi intrerupta si mai devreme daca simptomele asociate cu deficitul au disparut. Se intampla daca organismul absoarbe mai usor nutrientii sau daca tratamentul este insotit de o dieta bogata in alimente care contin magneziu si vitamina B6. Cu toate acestea, e bine sa ai si acordul medicului inainte de a lua o astfel de decizie.

Autor: Catalin Tantareanu

Ti-a placut acest articol? Distribuie-l pe: