fbpx

Cum se combat insomniile – minerale si vitamine pentru oboseala

Click pe meniu. Avem pentru tine peste 100 de suplimente alimentare si cosmetice!

Din acest articol vei afla care sunt cele mai indicate vitamine pentru oboseala. Cel putin o data in viata te-ai confruntat cu un episod de oboseala cronica si nu ai stiut cauza. Probabil ca de cateva ori ai luat tratamente, fara sa stii daca le admnistrezi corect si fara sa fie vitamine pentru oboseala. In functie de cauza oboselii, trebuie sa alegi anumite remedii pentru a te putea odihni din nou. Un somn odihnitor te poate ajuta sa-ti recapeti vitalitatea si sa ai o zi productiva.

In urmatorul articol vei afla care pot fi cauzele oboselii tale, insa trebuie avut in vedere ca un diagnostic corect il poti afla doar de la medic. Este posibil si ca starile dese de oboseala sa nu fie cauzate de consumul crescut de energie, ci de diferite afectiuni din organism, care pot fi inca necunoscute de tine.

Oboseala acuta reprezinta un mecanism de aparare care ne protejeaza impotriva suprasolicitarii. Aceasta este insotita de senzatii locale sau generale neplacute si adesea este provocata de un deficit de somn. In mod normal, organismul nostru se afla in echilibru cu cel al mediului intern, acesta nemodificandu-se in cazul in care depunem un efort moderat. Insa pentru mai multe informatii legate de cauzele epuizarii fizice, dar si despre recomandarile de vitamine pentru oboseala pe care ar trebui sa le admnistram zilnic, trebuie sa citesti in continuare acest articol.

    Ce cauze pot avea starile de oboseala?

    In general, oboseala este cauzata de efort crescut si odihna putina. Somnul neodihnitor mai multe nopti la rand poate fi cauza stari de stres, anxietate si chiar depresie pe timpul zilei. Practic, in timpul somnului, corpul nostru se regenereaza si capata din nou forta. 

    Totusi, pe langa epuizare fizica, oboseala mai poate surveni si din cauze precum alimentatia. Unele mancaruri, dulciurile si sucurile contin zahar care, desi cresc pe timp scurt nivelul de energie, pe termen lung ele contribuie la starile de oboseala, avand un efect ca cel al cafelei. Dand senzatia ca ofera energie, ne dorim tot mai des sa o consumam si astfel ajungem sa devenim dependenti de ea. De asemenea, cercetatorii au tot demonstrat ca supradoza de cafea poate cauza inclusiv oboseala cronica in cazul anumitor persoane.

    De asemenea, un stil de viata sedentar poate determina o serie de probleme de sanatate, printre care se numara si senzatia de oboseala.  Oboseala poate fi si simptom al unor afectiuni precum: bolile infectioase (gripa, febra glandulara Pfeiffer, malaria si SIDA), bolile metabolice (diabetul sau hipotiroidismul), bolile cardiovasculare, deficitul de fier (anemia), nivelurile crescute de hormoni, apneea de somn, cauzele psihice, cancere, obezitatea si deficitul de vitamine. Drept urmare, anumite suplimente si vitamine pentru oboseala te vor ajuta sa-ti recapeti tonusul.

      Simptome care insotesc oboseala si care ar trebui sa te ingrijoreze

      Asa cum spuneam, pentru administrarea corecta a tratamentului si a catorva minerale si vitamine pentru oboseala, mai intai trebuie descoperita cauza. De exemplu, pe langa oboseala, diareea, anemia si pierderea in greutate pot fi simptome ale bolii celiace. Acest diagnostic se poate afla printr-un test de sange.

      Anemia, in schimb, se poate depista dupa simptomul de oboseala cauzat de deficitul de fier. Diabetul zaharat da o stare de oboseala continua, pe langa durere de picioare. Senzatia de sete, mersul la toaleta des si pierderea in greutate sunt alte semne care pot indica aceasta boala. Insa, pentru un diagnostic exact, se recomanda analize de sange. Anxietatea si depresia, in afara ca te fac sa te simti abatut, acestea te fac sa te simti si lipsit de energie. In acest sens se recomanda diferite vitamine pentru oboseala precum vitamina C sau vitamina B6.

      Tratamentul potrivit pentru starile de oboseala

      In primul rand, un somn odihnitor poate ajuta pe oricine sa-si recapete tonusul de peste zi. Un somn de minimum sapte ore ne poate ajuta sa avem mai mult randament la serviciu, sa scapam de starile de anxietate, de depresie si sa ne mentinem imunitatea crescuta. Acest lucru il putem face daca luam anumite vitamine pentru oboseala. Printre aceste suplimente care contin vitamine pentru oboseala se regasesc si Magneziu + Vitamina B6 si SomnControl.

      Remedii naturiste si minerale si vitamine pentru oboseala

      Pentru a combate oboseala este foarte importanta alimentatia. O dieta bogata in minerale si vitamine pentru oboseala, adica in vitamina B6, vitamina C, magneziu si zinc pot ajuta pe oricine sa-si recapete somnul odihnitor.

      In cazurile de deficit de vitamina B6 pot aparea simptome precum buzele crapate si dureroase, limba si gura inflamate, dermatita, insomnia, dar si depresia. Pentru a ne admnistra aportul zilnic din aceasta vitamina, ar trebui sa consumam alimente precum carnea de pasare, nuci, cereale integrale, banane si avocado.

      Printre aceste vitamine pentru oboseala se numara si vitamina C. Nu mai este o surpriza pentru nimeni faptul ca aceasta mai este denumita si ca vitamina imunitatii, datorita rolului sau de puternic antioxidant. Totodata, vitamina C ajuta la un somn linistit pe timpul noptii, datorita energiei debordante pe care o ofera organismului pe timpul zilei.

      Si pentru ca organismul trebuie sa fie mereu odihnit, combinatia de vitamine pentru oboseala si de minerale este exact ceea ce trebuie. Asadar, alaturi de cele doua vitamine pentru oboseala se mai pot admnistra si zinc si magneziu. Zincul are rolul de a scadea nivelul de stres din organism.

      Persoanele foarte stresate pot avea dificultati de invatare si memorare, convulsii, agresivitate, dar pot deveni si violente. Si magneziul are un efect benefic in situatiile stresante, acesta fiind necesar si pentru producerea de energie, contribuie la cresterea masei osoase si la sinteza ADN si ARN. Asadar, aceste doua minerale (zinc si magneziu) alaturi de cele doua vitamine pentru oboseala (vitamina B6 si vitamina C) ajuta in cazul insomniilor, reducand astfel stresul si oferind mai multa energie.

      Autor: Bettina Cristea

      Ti-a placut acest articol? Distribuie-l pe: