fbpx

Cum alegi cea mai buna crema tratament pentru varice

Click pe meniu. Avem pentru tine peste 100 de suplimente alimentare si cosmetice!

Multi dintre noi ne dorim sa gasim remediul potrivit pentru varice, atat pentru a le trata simptomele interne, dar si aspectul lor deloc estetic. Insuficienta venoasa, cunoscuta sub denumirea populara de varice, este reprezentata de venele dilatate de sub suprafata pielii de la nivelul membrelor inferioare, care uneori dau durere si disconfort. Din cauza configuratiei anatomice, picioarele favorizeaza stagnarea sangelui si dilatarea venelor.

Varicele sau venele varicoase sunt de fapt manifestarea locala a acestei boli, fiind caracterizata de procesul degenerativ al peretelui venos. In cele ce urmeaza, vom afla mai multe lucruri despre varice, incercand sa gasim un tratament varice eficient, care sa amelioreze aceasta afectiune.

In Romania, boala varicoasa atinge intre 35-50% din populatia adulta, de regula si ii afecteaza cu precadere pe cei cu varste cuprinse intre 30 de 50 de ani. De obicei, femeile sunt cele mai afectate de varice, raportul de incidenta pe sexe fiind de 40% barbati si 60 % femei, care sufera de obicei de aceasta boala. De obicei, principala cauza a varicelor in 8 din 10 cazuri este ereditatea, urmata apoi de dezechilibre hormonale, acestea evoluand diferit de la caz la caz.

Totul despre varice: cauze, simptome, tratament si complicatii

Varicele sunt o afectiune a sistemului circulator. Fiind componente ale acestuia, venele au rolul de a conduce sangele cu dioxid de carbon la inima si apoi la plamani, pentru a fi oxigenat. Din cauza pozitionarii lor anatomice, venele din zona membrelor inferioare lucreaza impotriva gravitatii pentru a urca sangele spre celelalte organe.

Pentru ca acest lucru sa fie dus la bun sfarsit, este nevoie ca valvele din interiorul lor sa functioneze in parametri normali. In cazul in care valvele se deterioreaza, sangele este trimis catre organe cu dificultate si astfel se intampla stagnarea sangelui, iar venele cresc in dimensiuni si dezvolta astfel varicele.

Desi de cele mai multe ori cauzele aparitiei varicelor sunt ereditare, ele tin si de aspecte ce tin de stilul de viata pe care il avem. Asadar, daca se intampla sa dobandim de la parinti diferite trasaturi care favorizeaza un nivel deficitar de colagen din vasele de sange, valvele venelor se vor deteriora mai repede, iar varicele vor aparea de obicei in jurul varstei de 50 de ani, atunci cand productia de colagen incetineste.

Daca in general suntem niste persoane sedentare, atunci favorizam involuntar acumularea kilogramelor in plus si mai apoi, implicit, aparitia varicelor. Pe de alta parte, si cei care stau foarte mult timp in picioare, prin natura meseriei pe care o au, prezinta acest risc. Femeilor insarcinate le apar varice pentru ca greutatea lor creste intr-un timp relativ scurt, dar si schimbarile hormonale cu care se confrunta organismul in timpul sarcinii determina acest lucru. Practic, dezechilibrele hormonale, atat in cazul sarcinii cat si al menopauzei, duc la relaxarea peretilor venosi si cresterea volumului sangvin, asa incat ele dauneaza si sistemului circulator.

Simptomele varicelor

Simptomele varicelor sunt usor de notificat, sunt proeminente si, de obicei in faza de debut, au aspectul unei panze de paianjen pe dedesubtul pielii. Au o culoare purpurie sau albastra, iar uneori zona din jurul acestora se inflameaza, devine uscata si intinsa. Deseori se intampla ca in jurul venelor proeminente sa apara zone vinetii, existand cazuri in care venele varicoase sangereaza. Printre altele, senzatia de picioare obosite si grele, durerea, disconfortul creat de furnicaturi ale gambelor si intepaturile in aceasta arie sunt simptome frecvente.

Stilul de viata poate fi responsabil atat de ameliorarea acestora, dar si de agravarea lor, in cazul fie unui efort fizic intens, practicarea unui sport ce implica miscari bruste ale picioarelor, bai fierbinti dese (care determina dilatarea vaselor de sange), epilarea cu ceara fierbinte sau purtarea unor pantofi incomozi. Anticonceptionalele administrate pe termen lung dauneaza sanatatii vaselor de sange din cauza continutului ridicat de hormoni, iar consumul excesiv de cafea, tutun sau alcool poate duce, de asemenea, la aparitia varicelor.

Medicul stabileste tratamentul pentru varice

In urma unui consult medical, doctorul va decide ce tratament varice este corespunzator in functie de stadiul bolii varicoase al pacientului. In cazuri mai putin grave, se aplica remedii non-invazive, cum sunt medicamentele, ciorapii compresivi, cremele sau sedintele de masaj frecvente, iar in cele mai grave situatii se va recurge la interventii chirurgicale.

De cele mai multe ori, medicul poate recurge la un tratament varice diferentiat in functie de evolutia afectiunii. De exemplu, scleroterapia simpla este o metoda rapida de a scapa de varice si se aplica pentru cele superficiale, presupunand injectarea de solutie salina in venele varicoase. Scleroterapia ecografica difera de aceasta prin faptul ca ea trateaza si vene varicoase care nu se observa la suprafata pielii, aceasta procedura avand chiar avantajul de a inlocui, in unele situatii, interventia chirurgicala.

O alta metoda de tratament varice minim invaziv, aplicat in cazuri mai grave, este cea de a introduce un tub in vena care actioneaza cu laser sau prin radiofrecventa si astfel se reduce inflamatia varicoasa. Flebectomia (mici incizii prin care se indeparteaza portiuni de vase dilatate) si strippingul (indepartarea totala a varicelor prin incizie) sunt metode de tratament varice la care se recurge atunci cand altele nu au dat rezultate.

Pentru ca venele varicoase sa se vindece complet, este necesar sa gasim un tratament varice potrivit si sa ne schimbam stilul de viata pentru a imbratisa o stare de bine, lipsita de disconfortul creat de varicoza. In caz contrar, complicatiile nu vor intarzia sa apara. Astfel, pot aparea sangerari si chiar se pot dezvolta cheaguri de sange la nivelul venelor inflamate (tromboflebita). Eczemele, ulcerele varicoase si dermatita ocra sunt alte complicatii neplacute ale varicelor. Asadar, este bine sa actionam imediat ce simptomele acestora isi fac aparitia si sa abordam un tratament varice indicat de medic.

Crema tratament pentru varice – sfaturi si recomandari

Alegerea si aplicarea unei creme pentru varice nu va fi in van indiferent de stadiul in care se afla insuficienta varicoasa. Desi aceasta nu te va vindeca in totalitate de varicoza, o astfel de crema pentru varice va ameliora durerile si senzatia de durere din picioare, calmand rapid zonele inflamate, imbunatatind procesul terapeutic. In plus, daca se va aplica o crema pentru varice pe baza de ingrediente naturale, aceasta va ajuta la stagnarea evolutiei afectiunii si la eliminarea simptomelor sale neplacute.

Un unguent, o crema pentru varice pe baza de ingrediente naturale, extracte de plante si uleiuri vor fi intotdeauna mai eficiente, asa ca e bine sa luam in calcul acest aspect atunci cand dorim sa gasim solutia potrivita pentru tinerea sub control a bolii. Asadar, e recomandat ca pacientii cu aceasta afectiune sa profite de proprietatile antiinflamatoare, vasodilatatoare si analgezice, pe care o crema pentru varice le prezinta in mod universal.

Crema din plante, o alternativa mai sanatoasa pentru tratarea varicelor

O crema pentru varice din ingrediente naturale va fi intotdeauna o alegere mai buna si mai sanatoasa pentru un tratament varice, care sa dea rezultate vizibile si rapide. De ce? Pentru ca proprietatile plantelor actioneaza in mod firesc si natural, anihiland sursa inflamatiei, fara sa dauneze organismului prin intermediul altor compusi chimici, pe care alte produse destinate tratarii varicozei le contin.

Intr-o lume in care suntem bombardati de efectele nedorite ale unui stil de viata nesanatos, ale alimentatiei de tip fast-food sau ale poluarii si stresului la care suntem din ce in ce mai expusi, este bine sa mergem pe increderea si rezultatele imediate pe care o crema din plante pentru varice ni le va oferi. Puterea plantelor in tratarea diverselor afectiuni ale organismului uman a fost dovedita inca din cele mai vechi timpuri.

Tine varicele la distanta cu Naturalis Crema Relaxanta pentru picioare

Daca inca nu ai descoperit echilibrul perfect intre plantele care sa lucreze in scopul ameliorarii simptomelor varicozei, iata ca Naturalis iti vine in ajutor! Bucura-te de o crema pentru varice care va reda elasticitatea pielii si a vaselor sangvine datorita efectelor antioxidante ale extractului din ulei de porumb pe care il contine. El va mentine si nivelul optim de hidratare al pielii, va ingriji pielea si va elimina senzatia de picioare grele, luptand impotriva varicelor.

Mai mult, extractul de castan sustine sanatatea si supletea pielii, plusand cu un efect racoritor si relaxant odata ce vei aplica aceasta crema pentru varice, in acelasi timp actionand ca un tonic muscular.

Ti-a placut acest articol? Distribuie-l pe: