fbpx

Fibrele in dieta, necesare pentru sanatate si silueta

Click pe meniu. Avem pentru tine peste 100 de suplimente alimentare si cosmetice!

Cu toate visam sa descoperim dieta potrivita. Dorinta continua de a rontai, colaceii din jurul taliei, oboseala, balonarea si alte neplaceri sacaitoare au de multe ori un numitor comun: aportul insuficient de fibre. Este una din deficientele majore ale alimentatiei moderne, mult prea procesata si spoliata de substantele folositoare din produsele naturale.

Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS) recomanda o cantitate medie de 20-35 g de fibre pe zi, insa majoritatea oamenilor consuma in jur de 9-12 g. Studiile realizate in tarile occidentale privind obiceiurile alimentare au scos la iveala cifre dramatice in acest sens. In Marea Britanie si alte tari europene putin peste 14% din populatie reusesc sa acopere nevoia de fibre a organismului, in timp ce in Statele Unite, acest procent este si mai mic – de aproximativ 11%.

De ce e importanta prezenta fibrelor in mancare

Cu toate ca nu au valoare nutritiva, in sensul ca traverseaza tractul digestiv fara a fi descompuse si transformate in substante hranitoare, fibrele au un rol esential in mentinerea sanatatii. Ele faciliteaza tranzitul intestinal, indeparteaza toxinele si reduc semnificativ riscul de a dezvolta hemoroizi, diverculi si constipatie.

Cercetarile efectuate pana in prezent au demonstrat ca un aport corespunzator de fibre in alimentatie reduce semnificativ nivelul de colesterol din sange si trigliceride, responsabile pentru ateroscleroza. Dovezi solide exista si in ceea ce priveste implicarea lor in scaderea tensiunii arteriale si a numarului de procese inflamatorii.

De asemenea, fibrele contribuie la combaterea obezitatii si stabilizarea nivelului de zahar in sange, actionand asupra eliberarii insulinei pancreatice. Un studiu recent condus de cercetatorii de la Colegiul Regal din Londra a aratat ca persoanele care au consumat mai multe fibre (peste 26 de g pe zi) au prezentat un risc cu 18% mai mic de a dezvolta diabet de tip 2 fata de cei care au consumat mai putine fibre (mai putin de 19 g pe zi).

Naturalis FibroProtect, un aliat de nadejde pentru dieta

Poti beneficia de protectia oferita de fibrele alimentare daca incluzi cu regularitate in meniul zilnic fructe si legume proaspete, cereale integrale, nuci si seminte, iar in cazul in care ai nevoie de un ajutor, poti conta pe noul supliment alimentar Naturalis FibroProtect. Contine pulbere din coji de seminte Psyllium, aroma de portocale si extract din frunze de stevie. Fibrele din compozitia lui asigura un tranzit intestinal normal, diminueaza absorbtia grasimilor si a zaharului din mancare, confera rapid senzatia de satietate, fiind desebit de util in curele de slabire.

    Produsul se prezinta sub forma de pulbere si se administreaza pe cale orala. Pulberea se amesteca intr-un pahar cu 150 ml de apa si se bea imediat. *Naturalis FibroProtect este recomandat pentru un stil de viata sanatos, insa nu inlocuieste dieta variata.

    Ti-a placut acest articol? Distribuie-l pe: