Considerata extrem de eficienta in cazul afectiunilor respiratorii, Grindelia robusta este o planta ce face parte din familia Astaraceae. A primit acest nume dupa botanistul David Hieronymus Grindel.
Exista mai multe specii de Grindelia, dar Grindelia robusta este recunoscuta pentru aplicatiile medicinale. Grindelia este bogata in flavonoide si rasini. Are actiune antitusiva, expectoranta, antiseptica, antibacteriana, antiinflamatoare, emolienta. Este utilizata in ameliorarea tusei, bronsitelor si a astmului.
Poate fi consumata sub forma de tinctura, siropuri sau ceai. De altfel, suplimentele alimentare care contin si Grindelia robusta au devenit tot mai populare in ultima perioada, mai ales daca sunt in combinatie cu alte plante cu efecte asemanatoare, precum patlagina, ciubotica-cucului, miere sau lichen-de-piatra.
Astfel de formule au efecte foarte bune asupra problemelor cauzate de diverse infectii respiratorii. Indiferent ce mod de consum alegeti, Grindelia robusta reprezinta un mod natural de ameliorare a infectiilor respiratorii.
Grindelia robusta – descriere
De la mijlocul seculului al XIX-lea, beneficiile plantei Grindelia robusta au fost recunoscute si in mod oficial. Era utilizata pentru diverse afectiuni respiratorii, astm si chiar pentru probleme ale pielii.
In cazul afectiunilor respiratorii, Grindelia era amestecata cu apa, iar pacientul consuma ulterior acest lichid pentru ameliorarea simptomelor. In situatia diverselor iritatii ale pielii, pacientul isi dadea pe piele cu grindelia preparata in apa sau cu diverse tincturi.
Grindelia – modalitati de consum
Tinand cont de efectele expectorante, Grindelia robusta a fost introdusa si in suplimente alimentare, in special siropuri, extrem de utile in perioada de raceala sau gripa. Exista si tincturi pe baza de grindelia, iar aceasta planta poate fi consumata si sub forma de ceai.
Modalitatea de consum depinde de preferintele fiecaruia, dar este important de mentionat ca dozele din suplimentele alimentare sunt atent create, astfel incat sa aiba efectele scontate. In plus, in suplimentele alimentare apar si alte plante care, impreuna cu Grindelia robusta, se potenteaza reciproc.
Ceai de Grindelia Robusta
Ceaiul de Grindelia Robusta este util in tratarea afectiunilor sistemului respirator. Pentru prepararea infuziei se pune o lingurita de Grindelia intr-o cana de apa clocotita. Ulterior, se lasa 10 minute acoperita, apoi se strecoara si se consuma. Se recomanda maximum trei cani pe zi, dupa masa.
Suplimente cu Grindelia Robusta
Probabil cel mai utilizat mod de consum al Grindelia Robusta este in suplimentele alimentare. Tinand cont de efectele dovedite ale acestei plante asupra sistemului respirator, in ultimii ani au aparut tot mai multe suplimente alimentare pe baza de Grindelia Robusta.
In conditiile in care tusea este o problema care iti poate afecta serios activitatile zilnice, solutia cea mai buna este un suplimentar alimentar care sa combine ingrediente naturale, printre care si Grindelia Robusta. De altfel, suplimentele pe baza de plante sunt cunoscute pentru efectele pe care le au in cazul racelilor si gripelor.
Un sirop antitusiv, expectorant, calmant si protector al mucoasei bronsice, BronhoSuport de la Naturalis ajuta in cazul tusei productive si seci. Are efect antitusiv, expectorant, calmant si protector al mucoasei bronsice, datorita ingredientelor naturale, atent selectionate. In combinatie cu alte plante, efectele Grindelia sunt mult mai puternice.
De aceea, BronhoSuport contine si patlagina, cimbrul-de-cultura, ciubotica-cucului, lichenul-de-piatra si mierea poliflora. Ideala in cazurile de tuse si bronsita usoara, astm, laringita sau faringita, patlagina ajuta la mentinerea sanatatii aparatului respirator. Contine aucubina, mucilagii, tanin, alantoina, glicozizi, saponine, zaharuri, ulei esential, rezine, substante proteice, carotenoizi, filochinona, substante minerale, substante antibiotice, vitaminele A, C, K. O alta planta care functioneaza eficient in combinatie cu Grindelia este cimbrul-de-cultura.
Este utilizat in cazul inflamatiilor acute ale tractului respirator superior, astmului, laringitelor, tusei convulsive, bronsitelor acute sau cronice, virozelor respiratorii si pneumoniei si este cunoscut ca un antibiotic natural. Avand actiune antiinflamatoare, antivirala, calmanta, sedativa si emolienta ciubotica-cucului ajuta la fluidizarea secretiile bronsice.
Cu actiune expectoranta, antiseptica, antibacteriana, emolienta, lichenul-de-piatra functioneaza foarte bine atunci cand este consumat alaturi de grindelia. Datorita mucilagiilor hidrosolubile protejeaza si hidrateaza mucoasa bucala.
Utila pentru ameliorarea neplacerilor de la nivelul tractului respirator superior, dar si pentru usurarea respiratiei, mierea poliflora este nelipsita in cazul unui supliment alimentar de calitate, dedicat sistemului respirator.
Grindelia si beneficiile ei in infectii respiratorii
Neplacerile cauzate de tuse, necesita luarea unor masuri imediate. In aceasta situatie, Grindelia robusta este o solutie naturala, atat timp cat este consumata conform recomandarilor. Are un efect calmant, ideal in cazul in care infectiile respiratorii care va afecteaza viata de zi cu zi.
Daca vorbim de precautii, suplimentele alimentare pe baza de Grindelia sunt recomandate persoanelor peste 18 ani. Nu uitati ca un supliment alimentar nu trebuie sa inlocuiasca un regim alimentar variat si echilibrat si un stil de viata sanatos.
De asemenea, suplimentele alimentare pe baza de Grindelia robusta nu sunt recomandate in timpul sarcinii sau alaptarii.
Ti-a placut acest articol? Distribuie-l pe: