Vitamina D3 este sintetizata in mod natural la nivelul pielii prin expunerea la soare (ultraviolete B). Este important sa stim, totusi, ca se degradeaza la fel de rapid cum se produce. Pentru a sintetiza o cantitate optima de vitamina D3, un adult trebuie sa se expuna la soare 10-15 minute pe zi, cel putin 2 zile pe saptamana.
Deficitul de vitamina D3 este corelat cu dezvoltarea anumitor afectiuni si este vazut ca un factor de risc pentru aparitia lor.
Mai mult, joaca un rol indispensabil in procesul de mineralizare a oaselor. Deficienta vitaminei D3 limiteaza absorbtia calciului, chiar si atunci cand dieta noastra furnizeaza cantitati suficiente din acest mineral.
Efectele carentei de vitamina D3 se manifesta mai ales la persoanele varstnice, a caror capacitate de absorbtie a calciului din tractul digestiv este scazuta, iar sinteza cutanata a vitaminei D este insuficienta.
Cand sinteza cutanata de vitamina D3 este insuficienta, aportul ei prin dieta si suplimente alimentare devine foarte important.
Caracteristici
Vitamina D3 participa la procesul de diviziune celulara si contribuie la:
- absorbtia normala a calciului si fosforului;
- mentinerea concentratiilor normale de calciu in sange;
- mentinerea sanatatii sistemului osos si a dintilor;
- functionarea normala a sistemului imunitar;
- mentinerea functiei normale a sistemului muscular.
Doze si mod de utilizare:
1 capsula moale pe zi, dupa masa.
Te-ar mai putea interesa si:
Imunitate
Imunitate
Raceala si gripa
Vitamine si Minerale
Imunitate
Raceala si gripa
Vitamine si Minerale