fbpx

Senzatie de picioare grele? Iata ce poti face

Click pe meniu. Avem pentru tine peste 100 de suplimente alimentare si cosmetice!

Senzatia de picioare grele si umflarea acestora este un semn tot mai intalnit in randul femeilor, dar nu este exclus sa apara si la barbati. Aceasta umflare a membrelor se numeste edem, iar in functie de localizare, acesta poate fi: edem gambier sau edem la nivelul gleznei.

Aceste edemuri dau senzatia de picioare grele si pot aparea simptome, precum durere la nivelul gleznelor, se pot inflama, si pot da nastere venelor inestetice – varicele. Afectiunea varicoasa este urmare a insuficientei venoase cronice.

Senzatia de picioare grele se manifesta prin inflamatii suparatoare si dureri în zona gleznelor si gambelor. Asa cum spuneam, se manifesta adesea vara, pe timpul noptii, si este intalnita cu preponderenta la femei, aproximativ 80% dintre acestea. Femeile de peste 40 de ani, gravidele si cele supraponderale sunt cele mai predispuse la intalnirea acestei afectiuni, unul dintre principalele motive fiind dezechilibrele hormonale.

In perioada ciclului menstrual, nivelurile hormonale variaza, lucru care influenteaza circulatia si determina aparitia acestui sindrom de picioare grele, dar si durerile resimtite in zilele din perioada menstruatiei.

Sindromul picioarelor grele – generalitati

Sindromul picioarelor grele poate sa apara ca urmare a insuficientei venoase si poate provoca senzatia de picioare grele, atat de inconfortabila pentru femei, mai ales daca trebuie sa poarte tocuri. In general, acest sindrom este caracterizat prin durere, mersul pe jos devenind astfel un calvar.

Sindromul picioarelor grele poate fi cauzat de neuropatie sau de leziuni ale nervilor, dar si dupa un antrenament indelungat si dificil. Senzatia de picioare rigide si obosite, fara niciun motiv este un semn al afectiunii varicoase. Boala venoasa cronica este o afectiune a venelor membrelor inferioare.

Studiile arata ca, in Romania, aproximativ una dintre trei persoane sufera de aceasta boala. Principalele simptome care indica aparitia varicelor sunt: durerea, inflamarea picioarelor, senzatia de greutate la nivelul acestora, dar si decolorarea pielii.

    Factori de risc ai insuficientei venoase cronice

    • kilogramele in plus / alimentatia necorespunzatoare
    • stilul de viata sedentar
    • sarcina
    • inaintarea in varsta

    Cauzele senzatiei de picioare grele

    Cauzele cele mai frecvente ce duc la aparitia instalarii edemelor sunt: retentia apei (estrogenul favorizeaza retinerea apei si stagnarea sangelui in vase) si / sau o posibila inflamatie, dar nu exclude nici o posibila afectiune fie ea acuta sau cronica. Cauze ale bolii venoase pot fi: prezenta unui cheag de sange ce face ca sangele sa se blocheze in vene si astfel presiunea arteriala creste si altereaza valvulele si peretii venosi.

    De asemenea, traumatismele, cat si interventiile chirurgicale de la nivelul membrelor inferioare, obezitatea si sarcina pot fi responsabile de aparitia sindromului de picioare grele. Sistemul circulator sau limfatic, dar si buna functionare a rinichilor sau in functie de modul cum sunt desfasurate activitatile cotidiene sunt principalii factori care determina afectiunea.

    Remedii pentru sindromul de picioare grele

    Vara, multe persoane acuza aparitia sindromului de picioare grele, al gleznelor umflate, tensionate si chiar dureroase, din cauza caldurii. Insa, amanarea luarii unor masuri, precum prevenirea sau consultul unui specialist, sindromul de picioare grele se poate agrava, ajungandu-se astfel la maladii ca: varice, edemul si ulcerul varicos.

    Prevenirea aparitiei senzatiei de picioare grele se poate face cu ajutorul: exercitiilor fizice realizate constant (zilnic cel putin 30 de minute), hidratarii (minimum 2 litri de lichide pe zi), a unei alimentatii corecte (evitand pe cat posbil sarea), dar si prin administrarea de suplimente naturale.

    Prin compozitia sa speciala, suplimentul alimentar, Diolex comprimate, creste tonusul vascular si imbunatateste circulatia venoasa deficitara, ameliorand disconfortul cauzat de varice, dar si de hemoroizi.

    Suplimentul are in compozitie diosmina si hesperidina, doi compusi naturali din categoria bioflavonoidelor, extrasi din coaja citricelor, care actioneaza sinergic, avand efecte venotonice si venoprotectoare. Calitatile conferite de aceste extracte standardizate au facut obiectul a numeroase studii clinice, care au indicat eficienta in afectiuni venoase cronice, fragilitate capilara si hemoroizi.

    Disponibil la

    Afectiuni in care este prezenta senzatia de picioare grele

    Asa cum mentionam anterior, netrata, senzatia de picioare grele poate da nastere unor afectiuni precum: varicele, edemul si ulcerul varicos.

    Varicele reprezinta o afectiune a venelor superficiale si a comunicatelor membrului inferior. Aceasta este caracterizata prin dilatatii venoase permanente insotite de alterari morfologice si paretale.

    Acumularea de fluid, cauza a umflarii picioarelor, se numeste edem. Totodata, inflamarea tesuturilor bolnave sau a incheieturilor din picioare poate provoca umflarea lor.

    Ulcerele varicoase apar ca urmare a bolii venoase cronice. Din cauza faptului ca sangele nu poate fi drenat corespunzator si stagneaza in aceste varice, cu timpul apar simptome suparatoare, precum: durerea, senzatia de greutate, umflarea gambelor si chiar modificari ale pielii ca roseate. Odata inflamate si netratate la timp, acestea dau nastere ulcerului varicos.

    In cazurile in care apar deja simptome de durere a picioarelor grele, specialistii recomanda folosirea anumitor geluri antiinflamatoare. Datorita formulei sale complexe, Diolex Gel amelioreaza disconfortul cauzat de circulatia venoasa deficitara, fiind de mare ajutor persoanelor care sufera de sindromul picioarelor grele.

    Produsul contribuie la imbunatatirea tonicitatii vasculare, corecteaza roseata locala, revigoreaza picioarele obosite, oferind o senzatie placuta de racorire, hidrateaza si calmeaza pielea. Pentru o eficienta crescuta, se recomanda utilizarea concomitenta a Diolex Gel si Diolex comprimate.

    Autor: Bettina Cristea

    Ti-a placut acest articol? Distribuie-l pe: