Pentru un organ care masoara doar 5-10 centimetri si cantareste doua pana la trei kilograme, ficatul are multa treaba in organism, indeplinind 500 de roluri în fiecare zi. Insa un ajutor nu strica niciodata, asa ca, fie ca suntem sau nu in preajma sarbatorilor, trebuie sa avem in vedere si cum putem ajuta la detoxifierea ficatului. Iata cateva sfaturi la indemana oricui care ar putea conferi protectie pentru ficat.
Cateodata, ficatul are nevoie de ajutor. Iar detoxifierea ficatului este un proces cu rol preventiv pentru a tine departe afectiunile care il pot afecta. Pe langa grija fata de ce alegem sa consumam si ajutorul dat de suplimentele alimentare, iata ce alte masuri trebuie luate pentru a mentine o buna functionare si protectie pentru ficat.
Avand la baza extract standardizat din frunze de anghinare (Cynara Scolymus) – recunoscuta pentru nenumaratele sale proprietati terapeutice, Naturalis BilActiv Anghinare este un aliat de nadejde in ameliorarea afectiunilor ficatului, detoxifierea ficatului si sanatatea intregului sistem digestiv, contribuind si la scaderea nivelului de lipide din sange, sustinand digestia si buna functionare a tractului intestinal. Totodata, asigura confortul digestiv si ajuta si la controlul greutatii corporale.
7 sfaturi importante pentru sanatatea si detoxifierea ficatului
Iata cele mai importante sfaturi pentru a ajuta la detoxifierea ficatului.
Spune adio alimentelor toxice!
In ultimii ani, fast-food-ul a devenit un adevarat mod de viata pentru oameni din toata lumea. Si fara sa ne dam seama, consumam cantitati mari de alimente procesate care pun in pericol sanatatea ficatului. Mai exact, uleiurile rafinate, zaharul si alimentele confortabile adauga mai multe toxine organismului, privandu-l de tot ce este cu adevarat nutritiv. Asadar, un prim pas in detoxifierea ficatului, ar trebui sa spunem adio alimentelor procesate! Este o schimbare importanta care va oferi protectie pentru ficat.
Alegeti alimente antiinflamatoare!
Sunt alimente care sustin in mod natural funcția optima a ficatului. Iar o dieta sanatoasa poate ajuta la detoxifierea ficatului. De asemenea, o dieta care va promova in mod natural pierderea in greutate sau mentinerea greutatii, va avea ca rezultat o buna protectie pentru ficat, ceea ce va favoriza niveluri de energie imbunatatite, un somn mai bun si chiar si un aspect mai tanar!
Alimentele cu proprietati naturale de respingere a inflamatiei includ toate alimentele cultivate deasupra solului, cum ar fi legumele verzi, fasolea, cerealele si ciupercile. Sunt alimente bogate in nutrienti de care depind celulele pentru a-si mentine functiile normale.
Mai multa apa!
Remediile pentru detoxifierea ficatului pot parea adesea foarte simple. Iar un exemplu in acest sens este ca o buna hidratare ofera protectie pentru ficat. Mai exact, apa ajuta ficatul sa miste toxinele prin propriile sale sisteme celulare si grabeste eliminarea lor din organism.
O recomandare buna in detoxifierea ficatului este consumul a circa 4 litri de apa per zi. Dar stati departe de apa carbogazoasa!
Bea si cafea!
S-a demonstrat stiintific! Cafeaua (fara zahar, de preferat) scade riscul de boli hepatice, cum ar fi ciroza și cancerul hepatic. Actioneaza prin prevenirea acumularii de grasime si colagen, doi factori ai bolilor hepatice.
Transpirati, transpirati, transpirati!
Transpiratia din urma exercitiilor fizice are propriile sale beneficii in detoxifierea ficatului. Mai exact, impinge toxinele din organism, eliminandu-le impreuna cu “sudoarea” prin toti porii pielii.
Nu fiti zgarciti cu somnul!
De ce au nevoie fiintele umane de cel putin 8 ore de odihna in fiecare noapte? Stiinta da raspunsul: somnul este un adevarat detoxifiant! Este o componenta vitala in reglarea metabolismului, precum si in tintirea toxinelor care pot agresa creierul sau sistemul neurologic, pe care le elimina. Somnul opreste functiile fizice neesentiale, astfel incat organismul sa isi poata redirectiona resursele energetice catre procesare, vindecare, restaurare. Asa se explica si ajutorul dat in detoxifierea ficatului.
Cat mai putin alcool!
Ficatul proceseaza fiecare bautura alcoolica in parte. Cu cat se consuma mai mult alcool, cu atat ficatul trebuie sa lucreze mai greu. Iar in timp consumul excesiv de alcool poate afecta grav organismul, distrugand celulele hepatice.
Pentru a evita problemele din cauza alcoolului, ghidurile dietetice 2015-2020 pentru americani au facut niste recomandari “cu masura”. Mai exact, se recomanda o bautura pe zi pentru femei si doua bauturi pe zi pentru barbati. De asemenea, zilele de pauza totala de la consumul de alcool ar fi o solutie care ar putea ajuta la detoxifierea ficatului.
Protectie pentru ficat in preajma sarbatorilor
Dar cum putem oferi o buna protectie pentru ficat cand vine sezonul sarbatorilor? Este mai simplu decat pare! Detoxifierea ficatului se poate realiza chiar si in cele mai “surprinzatoare” zile ale anului, cand ne aflam in vacanta sau cand mergem in vizite prin alegerea unei diete prietenoase cu ficatul. Si chiar daca pare ca termenul de “dieta” este unul foarte strict, iata de fapt cat de usor este sa oferim o buna protectie pentru ficat chiar si in preajma sarbatorilor.
Ce trebuie sa facem pentru a ne asigura ca detoxifierea ficatului este posibila si in zilele festive? Este mai usor decat putem crede intr-o prima faza.
Mancati variat! Adaugati meselor de sarbatoare preparate obtinute din faina integrala, proteine slabe, lactate si grasimi sanatoase. Nu uitati nici de fructe sau legume! Alimente precum grepfrutul, afinele, nucile si pestele gras aduc beneficii in detoxifierea ficatului!
Esentialele fibre! Pentru a ajuta ficatul sa functioneze fara probleme, fibrele nu trebuie sa lipseasca din meniu. Fructele si legumele, precum si cerealele integrale sunt surse excelente de fibre care pot ajuta in detoxifierea ficatului.
Limitati alimentele grase, cu mult zahar si pe cele prea sarate! Alimentele bogate in grasimi, zahar si sare pot afecta functia hepatica in timp. Alimentele prajite si fast-food pot afectate, de asemenea, sanatatea ficatului. Asadar, daca se doreste detoxifierea ficatului, trebuie ca aceste alimente sa fie consumate doar ca exceptii, ca masura de protectie pentru ficat.
Ti-a placut acest articol? Distribuie-l pe: