Benesio si-a marit portofoliul cu un nou produs inovator, menit sa ajute la reducerea stresului cotidian si nu numai. StresCalm are rolul de a restabili echilibrul functiilor fizice si psihice, oferind o stare de bine intregului organism.
In zilele noastre, stresul a devenit cauza dezvoltarii mai multor afectiuni, inclusiv a celor cancerelor sau a diabetului. Mentinand aceasta stare emotionala si fizica de tensiune continua, organismul devine mai vulnerabil in fata bolilor.
Stresul poate fi provocat fie de la o situatie neplacuta aparuta in familie sau in mediul profesional, fie de la un gand ce determina frustrare, furie sau nervozitate. Acesta se instaleaza inconstient, multi dintre noi nestiind ca factorul determinant al caderii parului, a aparitiei mancarimilor pe piele, a aparitiei matretii sau a depresiei este chiar stresul.
Aceasta stare emotionala afecteaza deopotriva mintea, corpul, dar si comportamentul, cauzand dureri de cap, insomnii, scaderea productivitatii si a concentrarii, oboseala, slabiciune musculara si sensibilitate la infectii.
Ce declanseaza stresul
Printre cele mai intalnite cauze stresante se numara:
- deadline-urile pe proiecte si problemele de la locul de munca;
- schimbarea domiciliului sau a serviciului;
- problemele financiare;
- pensionarea;
- bolile grave;
- relatiile conjugale (mariajul, divortul);
- un avort sau dificultatile in conceperea unui copil.
Stresul pe durate scurte de timp se numeste stres acut si poate avea simptome precum: iritabilitate, palpitatii ale inimii, dureri de spate, de cap si de stomac, se poate resimti prin tensiune musculara si hipertensiune.
Netratat la timp, stresul devine cronic si poate da nastere mai multor boli, precum: anxietate, depresie, probleme cardiovasculare, scaderea imunitatii, probleme digestive, afectiuni respiratorii, tulburari erectile si de somn.
Remedii pentru reducerea stresului
Eliminarea totala a stresului din viata de zi cu zi este aproape imposibila, insa putem incerca niste metode care sa ne ajute in acest sens. Conform specialistilor, exercitiile fizice, timpul petrecut cu persoanele dragi, odihna suficienta, mentinerea unei atitudine optimiste, plimbarile in aer liber, relaxarea, meditatiile, controlul respiratiei si practicarea unor hobby-uri ne pot scapa de starile de anxietate si depresie, provocate de stres.
Totodata, dansul, ascultarea unor melodii optimiste, filmele de tip comedie, cartile si discutiile cu un psihoterapeut, prioritizarea sanatatii personale in detrimentul anumitor proiecte profesionale stresante, evitarea suprasolicitarii pot ajuta in acest sens.